Olika accessoarers egenskaper

Det roliga med glasögon och andra accessoarer är att de är lätta att variera. Det som människor varierar mest är smycken som armband, halsband och örhängen. Beroende på i vilken prisklass man köper sina smycken så kan man ha ett ganska stort smyckeutbud hemma. Många köper smycken, eller så kallade bijouterier, vilket betyder smycken av mindre dyrbara material. Med bijouterier kan man öka sin smyckesamling utan att spendera så mycket pengar men ändå få vackra och moderna smycken att variera sina outfits med.

Klockor och glasögon

Glasögon och klockor är accessoarer som man däremot inte varierar riktigt lika ofta. Detta beror dels på att dessa accessoarer kostar mer och dels på att det ofta är svårare att hitta flera olika glasögon man trivs i. Glasögon kan verkligen förändra hela ens utseende och säga väldigt mycket om ens personlighet och stil. När man väl hittat ett par som känns helt rätt, så håller man sig ofta till dem några år tills det är dags att köpa nya. Beroende på vad man har för synfel är det däremot relativt vanligt att man har ett par läsglasögon och ett par vardagsglasögon som är anpassade för långseende.

Förlovnings- och vigselringar

Smycken som man förhoppningsvis aldrig byter ut är förlovningsringar och vigselringar. Går allt som det ska så bär man dessa för resten av livet. Dock väljer en del personer att förnya sina löften efter ett antal år som gifta och vissa passar då även på att köpa nya fräscha ringar. Smycken i guld blir ju varken fula eller slitna särskilt lätt och därför är det inga problem att ha en och samma guldring från sin bröllopsdag och sedan livet ut. Att en persons stil och smak utvecklas under åren kan dock bidra till att det känns roligt att byta ut ringarna till något nytt och modernt efter kanske 10-15 år.