Glasögonorm!

Många av oss vuxna växte säkerligen upp med att få höra ordet glasögonorm ropat till sig gång på gång under sin skolgång. Det var helt enkelt en standardfras om man var barn och samtidigt tvingades bära glasögon. På den tiden så fanns det inte linser, och även om det fanns så var det sällan barnen so fick använda det. Man tycket helt enkelt att det var mer praktiskt för barn att bära glasögon, även om det i det långa loppet ofta bara ledde till glåpord och utfrysningar.

Tyvärr så var det ingen vuxen som på den tiden verkade reflektera över detta och istället fortsatte alla föräldrar att tvinga sin barn att bära glasögon. Idag däremot så känns nog ordet glasögonorm väldigt passé för de flesta utav oss. Idag har det snarare kommit att bli en trend att bära glasögon, oavsett om du så är barn eller vuxen. Men hur ska man då egentligen som barn göra om man blir retad för sina glasögon? Här kommer några effektiva förslag!

  • Stå på dig! Låt aldrig någon annan trycka ner dig eller få dig att må dåligt. En dag så kanske dom som retas själva tvingas bära glasögon och då kommer dom inte vara så tuffa längre.
  • Prata med någon vuxen. Det är och ska aldrig vara okej att bli retad för att bära glasögon. Alla är vi olika och det måste man lära sig att respektera.
  • Var stolt över dina glasögon! Kanske låter svårt, men man kan välja att vända allt dåligt här i livet till något positivt.