Glasögon – Då och nu

Det är sedan länge känt att det här med solglasögon kan komma att göra en betydligt mer coolare än vad man förut var utan dem. Vi har nog alla hört låten ”Bakom mina solglasögon” och funderat kring vilken pondus man ibland tycks få bara för att man har dessa på sig.

Kanske handlar det om den egna relationen till omvärlden, det vill säga att du ser allt och alla, men ingen ser dig. En situation som ju i regel hör till ovanligheterna. Man har själv koll på alla, men ingen har koll på dig. Man hamnar helt enkelt lite i överläge, i alla fall är det väl så det känns för många där bakom de svarta glasen.

Men när det kommer till vanliga glasögon, så är ju situationen lite annorlunda. När man var liten brukade man kalla kamraterna med glasögon för glasögonormar, och det var ingen som knappt reagerade. Då tyckte man att det var nördigt och töntigt med glasögon.

Men i dag har det som tur är ändrats, och nu förtiden kan det till och med vara trendigt om man bär de rätta bågarna. För ingen kan väl ha undgått den klassiska mediastilen, där de tjocka, svarat bågarna är en stor del av hela deras image. Många väljer till och med att bära dessa glasögon, trots att de egentligen inte behöver. Ett alltså ganska annorlunda synsätt än vad som förut fanns. Men visst är det väl lite härligt ändå, att alla ”glasögonormar” där ute har fått sin revansch en gång för alla?