Fyra halloweendräkter för glasögonormar

Hur ser en glasögonanpassad halloween ut? Förhoppningsvis helt skarp och klar. Skämt åsido kan det innebära vissa utmaningar att ha glasögon under årets läskigaste högtidshelg. Här är några smarta knep du som glasögonbärare, eller förälder till en, kan ta till för att få saker att flyta på bättre.

Nu är det snart dags för halloween 2018, med allt vad det innebär. Och att hitta bra maskeradkläder med glasögon kan ibland vara lite knepigt. I många dräkter ingår ansiktsmasker, som det kan vara svårt och obekvämt att fästa glasögonen innanför eller utanför.

Det finns såklart många masker går att sminka på istället. Men ansiktsmålningar riskerar att kladda av sig på glas och bågar –  och vice versa – kan märkena efter glasögonen första sminkningen. Det är dessutom viktigt att välja rätt smink – utan några skadliga ämnen.

Vårt hetaste tips är därför att helt vända på steken och välja en av de utklädningsdräkter där glasögonen istället blir en fördel. Några exempel på glasögonbärande hjältar är: Peter Parker – allas favoritspindel är trots allt bara ett alter ego till den verkliga hjälten, en kul idé kan vara att ha på sig spindeldräkten under de vanliga kläderna. Samma sak gäller såklart Clark Kent och Stålmannen.

Två övernaturligt bra maskeraddräkter

Om du vill vara högtiden lite mera trogen, med en dräkt som får folk att tänka på det mystiska, spöklika och ockulta, kan du istället klä ut dig till Harry Potter – en dräkt där glasögonen är en lika självklar del som trollstaven. En annan som vi inte kan föreställa oss utan glasögon är Welma i Mysteriegänget. Har du tur kanske du kan övertyga några kompisar om att fylla rollerna som Fred, Daphne, Shaggy och Scooby Doo.

Det finns såklart en till glasögonbärare som är populär bland barn, så populär att denne toppade listorna för mest eftersökta maskeraddräkter 2016. Kan du gissa vilken? Annars kan du klicka här.

Halloweenkostymen är såklart inte allt. Om du vill ha tips på hur ni kan anordna en rysligt härlig halloweenfest kan du läsa mer här, eller kolla på videoklippet nedan: